Urban Sports event bij de Hall of Fame

Fusion Jam, zondag 16 september 2018 met spectaculaire demo’s en wedstrijden.

Het belooft een spektakel te worden bij de Hall of Fame op 16 september, waar de vierde editie van Fusion Jam plaatsvindt. Het evenement is het grootste Urban sports spektakel van Tilburg.

De eerste drie edities van de Fusion Jam vonden plaats op Festival Mundial. Deze editie wordt georganiseerd door de Hall of Fame en Urban Playground 013 en vindt plaats tijdens het Tilburg Fietst Festival. De Fusion Jam biedt een unieke kijk in de wereld van urban sport en wordt een stedelijke speeltuin om de vingers bij af te likken. In het Ladybird Skatepark vindt de Brabant Open – Skateboard Contest plaats. Aanstormend Brabants skatetalenten meten van 13:00 tot 18:00 de krachten met elkaar in een spectaculaire wedstrijd. De wedstrijd trekt langs de vijf grote steden van de provincie en de top 5 van elke editie verdient direct een inschrijving voor een afsluitende wedstrijd in het Provinciehuis in Den Bosch en dingt mee voor beste Allround Talent van Brabant Open 2018.

In de naastgelegen hal, de Wagenmakerij, kunnen bezoekers zelf aan de bak met een andere urban sport op wielen. Daar organiseert Tilburg Fietst samen met de Hall of Fame de Brabant Bike Battle van 11:00 tot 17:00. Een ware uitdaging voor jonge fietsavonturiers waarbij een zogeheten ‘pumptrack’ centraal staat. Dat is een spannende fietsbaan met bulten waarop jonge fietsavonturiers tot en met 12 jaar zich kunnen kwalificeren voor de finale op 30 september in Roosendaal.

Verderop in de Wagenmakerij organiseert de Hall of Fame een heuse rollerdisco. Als bonus staan op het programma van de collega’s van het Tilburg Fietst Festival een aantal spectaculaire Freestyle BMX en inlineskate demonstraties in de Koepelhal, met onder meer internationale top BMX-er Daniel Wedemeijer en meervoudig wereldkampioen inline skaten Sven Boekhorst. Tegelijk met de Fusion Jam en het Tilburg Fietst Festival vindt buiten langs het spoor de Smaakkaravaan plaats, het grootste rollende keuken festival van het zuiden.

Partners
De FUSION JAM is een productie van Hall of Fame i.s.m. Urban Playground 013. De organisaties zetten zich samen in om van Tilburg een hotspot voor Urban sports te maken.

Eigen Risico
De FUSION JAM borgt de veiligheid van alle activiteiten zo goed mogelijk in samenwerking met onze partners. Echter deelname aan de activiteiten open voor publiek, gebeurt geheel op eigen risico.