Calisthenics

Calisthenics is de verzamelnaam voor oefeningen en sporten waarbij het eigen lichaamsgewicht wordt gebruikt.
 
De sport is erg laagdrempelig omdat je vrijwel niets anders nodig hebt dan je eigen lichaam waarmee je in een calisthenicspark je gehele lichaam traint.
 
Wanneer de basis van pullups, dips, pushups en squats gemaakt is, kan er eindeloos gevarieerd worden en zijn er talloze manieren om je het maximale uit je lichaam te halen. Juist omdat er zoveel oefeningen zijn, is het een leuke manier om jezelf te blijven ontwikkelen. Na de eerste muscle up, ben je sowieso verkocht.
 
De sport heeft voor ieder wils wat; Freestyle voor de waaghalzen onder de atleten, statics voor degene die juist erg sterk willen worden en basics voor degene die normaal al gek genoeg vinden. Daarnaast kan er natuurlijk op ieder niveau gesport worden van recreatief tot professioneel. Ojazeker, er zijn ook wedstrijden.
 
Aanwezig zijn de Nederlandse Calisthenicsbond, Nijha (leverancier Reeshofpark) en Baryounity (lokaal calisthenicsteam). Voor meer informatie kun je dan ook zeker terecht bij de verschillende aanwezige partijen. Er zullen demonstraties zijn en daarnaast zijn er momenten om calisthenics zelf te beleven. Kom dan ook zeker een kijkje nemen bij de calisthenics-stand!